REGULAMENTUL FESTIVALULUI DE POEZIE „COSTACHE CONACHI” 2020

Casa de Cultură – Tecuci, în calitate de organizator, în colaborare cu Primăria Municipiului Tecuci, Editura Junimea – Iași și Uniunea Scriitorilor (Filiala Poezia – București), organizează, în data de 30 octombrie 2020, ediția a XXVIII-a a Festivalului Național de Poezie „Costache Conachi”.

Festivalul îşi propune să stimuleze creația literară a tuturor creatorilor de poezie care nu au debutat în volum (care nu au poezii proprii publicate în volum) şi să-i promoveze prin editarea volumului de debut în colecția NUMELE POETULUI la Editura Junimea Iași.

Participanții vor trimite aproximativ 60-80 de poeme, însoțite de un motto, în format electronic pe adresa de e-mail: festivaltecuci@yahoo.ro. Într-un alt e-mail, trimis separat de lucrări, vor fi trimise datele autorului și același motto pentru identificare.

Lucrările vor fi redactate cu fontul Times New Roman, Font Size 12, Line Spacing 1,5.

> Câștigătorii concursului vor fi premiați de Editura Junimea prin editarea volumului/volumelor de debut în colecția NUMELE POETULUI.

> Orice concurent care va transmite un text care nu-i aparține sau conține părți copiate va fi descalificat.

> Vor fi descalificate lucrările autorilor care au publicat deja în volum creații proprii.

> Organizatorul are drept de publicare a unui text sau a mai multor texte dintre cele înscrise la concurs în reviste/antologii/site sau alte materiale conexe fără a mai cere acordul participanților.

Juriul va fi compus din scriitori, membri ai UNIUNII SCRIITORILOR din România.

Regulamentul Festivalului Național de Poezie „Costache Conachi” poate fi consultat și pe site-ul Casei de Cultură Tecuci: www.culturatecuci.ro. Textele vor fi trimise până la data de 18 octombrie 2020, în variantă electronică e-mail: festivaltecuci@yahoo.ro respectând condițiile concursului.

Relaţii la tel. 0236.820.449 sau 0747.614.307, e-mail: festivaltecuci@yahoo.ro

Casa de Cultură Tecuci, Diana CIOCLU – manager interimar

Secretar al Festivalului Național de Poezie „COSTACHE CONACHI”, Dan Vîță – referent


Comentariile sunt închise.