web
stats

ELIXIR – Spectacolul de teatru cu Maia Morgenstern și Marius Bodochi

Acasa/Teatru/ELIXIR – Spectacolul de teatru cu Maia Morgenstern și Marius Bodochi
Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Spectacolul de teatru ELIXIR se va juca pe 13 mai, ora 19:00, la Sala de Spectacole „ION PETROVICI” a Casei de Cultură Tecuci. Actorii Maia Morgenstern și Marius Bodochi au fost distribuiți în rolurile personajelor principale.

Dragostea este oare un sentiment declanşat de un proces chimic, sau este pur şi simplu un miracol al spiritului, imposibil de explicat?

Foşti iubiţi, Adam şi Louise trăiesc la mii de kilometri depărtare unul de celălalt, el la Paris, ea în Montréal. Corespondând pe e-mail, cei doi îşi evocă trecutul comun, rănile încă neînchise, momentele de bucurie, dar şi noile relaţii. Ceea ce-i apropie însă a doua oară este prietenia, construită de comun acord şi însoţită de o provocare: ar putea să-şi reînvie dragostea tocmai vorbind despre dragoste?

Eric-Emmanuel Schmitt, observator minuţios şi lucid al capriciilor inimii, reuşeşte să transpună în această piesă, cu fine şi surprinzătoare nuanţe, parcursul plin de capcane al unei legături amoroase tipice pentru vremurile noastre.

„În Elixirul dragostei m-a interesat mai ales distincţia dintre dorinţă şi sentiment. Cred că, în privinţa iubirii, problema constă în faptul că denumim cu acelaşi cuvânt două teritorii diferite: cel al dorinţei şi cel al sentimentului. La graniţa dintre ele, atunci când încercăm să împăcăm atracţia fizică şi dragostea, se nasc marile noastre poveşti, nu întotdeauna fericite.” (Eric-Emmanuel SCHMITT)

Aprecieri spectacol: „(…) este tipul de spectacol care scoate în evidenţă actorii. Cei doi actori au jucat extraordinar. Întâi şi întâi, foarte bine aleşi, vocea Maiei Morgenstern potrivindu-se perfect în acest context. Are un timbru extrem de plăcut şi, dacă este pus în contextul potrivit, ies roluri geniale. (…) Povestea spectacolului: un cuplu se destrama, ea pleacă peste ocean, în Canada, el rămâne în Paris. Ea doreşte ca ei să rămână în continuare prieteni. De precizat: ea era avocat, el era psihanalist. În conversaţiile lor intervine, la un moment dat, şi o prietenă/colega de-a ei. Care este rolul acestei prietene şi cum se termină totul rămâne să descoperiţi singuri.

Mergeţi şi vedeţi ELIXIR. Pentru doamna Maia, pentru Marius Bodochi, pentru minunatul text al scriitorului francez. Pentru că textul este de actualitate. Şi pentru multe alte motive” (Emil Călinescu)

Distribuţia :  MAIA MORGENSTERN ;  MARIUS BODOCHI

Decor : ANCA CERNEA

REGIA : MARCEL TOP

COSTUME : TEODORA BURZ

Biletele se găsesc la sediul Casei de Cultură Tecuci, Preţ bilet 50 lei.

Categorii

Date de contact

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 62

Phone: 0236.820.449

Mobile: 0726.320.078

Web: http://culturatecuci.ro/

Articole recente

septembrie 2020
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Primaria Municipiului Tecuci

Primaria-Tecuci-Ziua-drapelului-iunie-2017

Consiliul local Tecuci

Consiliul local Tecuci
Go to Top